Tjänster från ditt återvinningsföretag

den .

För att minska klimatpåverkan och minimera vår användning av naturens resurser är det viktigt att återvinna en så stor del av allt material som är möjligt. Detta är de allra flesta av oss medvetna mycket väl medvetna om.

Att framställa ny metall, oavsett vilken typ, är mycket energikrävande. Istället för att bryta ny malm så är återvinning alltid ett bättre alternativ. Cirka 45% av dagens stålproduktion utgörs av återvunnen metall. 30% av världens framställning av aluminium och 40% av all koppar utgörs av återvunnet material. Det är siffror som visar att det finns stor förbättringspotential och mycket att arbeta på. Stålbolaget är ett återvinningsföretag som erbjuder återvinningstjänster och återvinning för företag som har en större avsättning av metallskrot och vill få marknadsmässig betalning samt göra en stor tjänst för miljön.

Vilka lösningar erbjuder ditt återvinningsföretag? Som återvinningsföretag i Sverige av stål och metall erbjuder vi en rad olika återvinningstjänster relaterade till metall och skrotåtervinning. Nedan kan du se ett urval av de tjänster som vi erbjuder.

 1. Logistiktjänster

  Stålbolaget, återvinningsföretag i Sverige äger flera hundra containrar i hela Sverige och det skrot för återvinning som hamnar i våra containrar levereras till oss i Osby för klassning, omlastning och i vissa fall, sortering. Vår logistik är väl beprövad och smidig för våra kunder. Till exempel har vi som en del av vårt miljötänk järnväg hela vägen fram till vår anläggning, det gör våra transporter med klimatsmarta och logistik smidigare.

 2. Återvinning av metaller

  Att återvinna metaller är en av de bästa sakerna du kan göra för vår miljö. Med skrotåtervinning minskar man behovet av att bryta ny malm och framställa nya metaller och använder iställer de resurser som redan finns. Fördelen med att anlita ett återvinningsföretag är inte bara miljömässiga. När ni väljer oss som partner får ni dessutom marknadsmässigt betalt för ert material. Alla företag och privatpersoner har potentialen till att bidra till en större mängd återvunnet material. På Stålbolaget arbetar vi för att ta vara på så stor andel återanvändbara metaller som möjligt. Vi har kapacitet för att ta hand om de allra flesta material för skrotåtervinning. Har du några funderingar på vilka material vi kan hantera, tveka inte att kontakta oss.

 3. Leverans till smältverk eller legotillverkning

  Allt skrot, järn, koppar, stål, kabel, aluminum, mässing mm. som vi hanterar sorteras, delas upp och levereras till smältverk eller till legotillverkningsföretag. Det är en del i ett cirkulärt kretslopp eftersom metaller kan återvinnas ett oändligt antal gånger.

 4. Statistik och leveransuppföljning

  För att kunna garantera att all material som vi säljer är hanterat enligt rådande miljöförordningar är vi mycket noggranna med leveransuppföljning och statistik. Vi ser det som en självklarhet att som återvinngsföretag att alltid göra vårt yttersta för att uppfylla och överträffa miljöbestämmelser och förordningar. Vi är certifierade enligt ISO 9001 och ISO 14001, standarder för kvalitet och miljö.

 5. Försäljning av högkvalitativt råmaterial

  Efter att vi på ett miljövänligt sätt sorterat och upparbetat materialet som vi får till oss säljs det till smältverk eller legotillverkningsföretag. Vårt mål som återvinningsföretag är alltid att erbjuda våra kunder en råvara av högsta kvalitet till vår slutkund.

Återvinningsföretag i Sverige - Stålbolaget

Behöver ditt företag en partner för er metall eller kabelåtervinning. Tveka inte att kontakta oss på Stålbolaget. Med klimatsmarta transporter, modern maskinpark och gedigen erfarenhet av återvinningsbranschen hjälper vi er som företag att avsätta och återvinna skrot och samtidigt göra miljön en stor tjänst. Varmt välkommen att kontakta oss redan idag!